Two Chicks in a Pod

Bessemerbibliotekets två bibliotekarier bloggar, poddar och youtubar om det bästa som finns - böcker och läsning!

Nytt år - ny termin!

Publicerad 2017-01-23 10:08:14 i Allmänt,

Vi är tillbaka i biblioteket och från och med idag är det också vårtermin 2017 - wohoo! Inget ont om vinter, snö och kyla men vi börjar så smått längta efter takdropp och krokusar. Nu i slutet av januari känns det inte riktigt lika långt borta längre. 
 
Aktuellt hos oss på Bessemerbiblioteket är att vi fått en ny medarbetare, Carina, som kommer jobba hos oss som biblioteksassistent och som säkert ni som är elever redan har sett i biblioteket. 
 
 
Vi har städat bort julen och då också passat på att möblera om lite i lokalerna. Vi har nu en ny tidskriftsavdelning utanför personalens lunchrum. Där kan man sitta bekvämt i soffor och fåtöljer och bläddra i en bok eller tidning mellan lektionerna. Om det är någon som har undrat över vad som händer i Loungen, där vi tidigare hade sofforna och tidskrifterna, så planeras det för ett Makerspace i det rummet framöver. Men för tillfället finns där bord och stolar så att man kan använda rummet som studierum. Vi har också öppnat upp för lån av WiiU om man vill spela lite Nintendo på lunchen. Ps4-spelen kan man numer låna hem och spela hemma istället för i biblioteket.
 
Idag på eftermiddagen har vi årets första biblioteksrådsmöte. Vi tar gärna emot nya medlemmar så om det är någon som är intresserad eller nyfiken så är det ett jättebra tillfälle att komma och prova på biblioteksrådet idag. 
 
 
Årets första pod kommer upp nästa vecka. Den som väntar på något gott...
 
/Emma & Kirsi

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma & Kirsi

Vi arbetar som bibliotekarier på Bessemerskolans gymnasiebibliotek. Kärleken till läsning är vår gemensamma plattform men annars är vi väldigt olika och läser helst olika genres. Kirsi gillar skräck, mysterier, science fiction och paranormal. Emma gillar romance, relationsromaner, fantasy och YA. Vi vill dela med oss av all bra litteratur vi läser, till varandra och till er! Bloggen är ett sätt för oss att arbeta läsfrämjande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela