Two Chicks in a Pod

Bessemerbibliotekets två bibliotekarier bloggar, poddar och youtubar om det bästa som finns - böcker och läsning!

Avsnitt 8 - Tema Vampyrer!

Publicerad 2016-05-27 15:02:19 i Allmänt,

Lagom till helgen kommer här avsnitt åtta av Two Chicks in a Pod med temat Vampyrer. Det är dessutom ett extra bra avsnitt eftersom vi gästas av Linn Högberg - elev på Bessemerskolan! Tjoho!
 

Vi pratar om vampyrens ursprung som monster i framförallt europeisk folktro och om hur vampyren i litteraturen kom till en regnig sommar i Villa Diodati. Linn berättar om boken hon läser just nu, Bram Stokers Dracula, och vi svamlar iväg till filmer och tv-serier och lite allt möjligt i vanlig ordning.

Emma tipsar om en superbra vampyrbok på svenska - John Ajvide Lindqvists bok "Låt den rätte komma in". Kirsi tipsar om boken "Libriomancer" av Jim C. Hines som innehåller en imponerande samling vampyrer i olika utföranden och Linn tipsar om en animerad vampyrserie - "Hellsing" som ska vara riktigt bra!

Kirsi pratar dessutom varmt om tv-serien "Buffy the Vampyre Slayer" som är svår att inte tycka om, men hon råkar på något sätt glömma att nämna seriens största stjärna - Giles, skolbibliotekariernas skolbibliotekarie! Vi bjuder därför på en liten bildserie till hyllning av Giles här, trevlig helg!

 
Och så bjuder vi på bildbevis på varför vi tycker att Tom Cruse i en blond peruk är ett big no no! ;)
 

//Emma & Kirsi

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma & Kirsi

Vi arbetar som bibliotekarier på Bessemerskolans gymnasiebibliotek. Kärleken till läsning är vår gemensamma plattform men annars är vi väldigt olika och läser helst olika genres. Kirsi gillar skräck, mysterier, science fiction och paranormal. Emma gillar romance, relationsromaner, fantasy och YA. Vi vill dela med oss av all bra litteratur vi läser, till varandra och till er! Bloggen är ett sätt för oss att arbeta läsfrämjande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela