Two Chicks in a Pod

Bessemerbibliotekets två bibliotekarier bloggar, poddar och youtubar om det bästa som finns - böcker och läsning!

Avsnitt 10 - Glad sommar!

Publicerad 2016-06-09 12:48:07 i Allmänt,

Hej på er! Här presenterar vi läsårets sista podavsnitt, nummer 10 där vi pratar om hur vi ser på poddens framtid och vad som händer till hösten på biblioteket.
 
 
Kirsi har läst Nobelprisvinnaren Heinrich Bölls bok What's to Become of the Boy? Or, Something to Do with Books och det har väckt tankar och en önskan om att veta mer om andra världskrigets offer och hur det såg ut i efterkrigstiden Sverige. Vi nämner även Set Mattsons bok Ondskans pris som handlar om den flyktingström som kom till Malmö efter andra världskrigets slut. Här är en länk till den artikel om forskningen kring ärvda psykiska trauman som Emma nämner.
 
Vi pratar en del om TV-serien Game of Thrones (baserad på böckerna av George R.R. Martin) som vi båda följer. Vi drar paralleller till fantasyns fader J.R.R. Tolkien som Emma dissar. Desto mer exalterad är hon över att Robert Jordans The Wheel of Time håller på att omvandlas till en TV-serie i samma anda som Game of Thrones. Kan bli hur bra som helst, eller?
 
Bibliotekets novelltävling avgjordes i maj och vann gjorde Elin Ehn från Vård- och omsorgsprogrammet med novellen För stunden. Hon fick Bessemerbibliotekets stipendium på 2000 kronor för det. Grattis Elin!
 
Slutligen vill önska alla som läser och lyssnar en riktigt härlig sommar!
 
//Emma & Kirsi
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma & Kirsi

Vi arbetar som bibliotekarier på Bessemerskolans gymnasiebibliotek. Kärleken till läsning är vår gemensamma plattform men annars är vi väldigt olika och läser helst olika genres. Kirsi gillar skräck, mysterier, science fiction och paranormal. Emma gillar romance, relationsromaner, fantasy och YA. Vi vill dela med oss av all bra litteratur vi läser, till varandra och till er! Bloggen är ett sätt för oss att arbeta läsfrämjande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela