Two Chicks in a Pod

Bessemerbibliotekets två bibliotekarier bloggar, poddar och youtubar om det bästa som finns - böcker och läsning!

Avsnitt 7 - Böcker som blir film

Publicerad 2016-04-26 14:33:00 i Allmänt,

Som en liten bonus efter avsnitt 6 av podden som handlade om böcker vi VILL läsa kommer här ett kortare avsnitt som handlar om böcker som har blivit eller kommer att bli filmatiserade. Vi ger en del nya boktips, men pratar också om böcker vi nämnt i tidigare avsnitt av podden.
 
 
Vi gillar verkligen film och ser ingen motsättning mellan att älska böcker och läsning och att älska film. Generellt sett kräver det dock olika saker av oss, att läsa och skapa sina egna bilder och att titta på en film och ta in historien visuellt. Vi hävdar "toppen av isberget" som ett argument för att film kan fungera som ett fint komplement till boken, men det är i boken som ALLT finns. Eller?
 
 
Här är en lista på de böcker vi nämner i avsnittet och vi länkar till filmsidan på IMDB också för er som vill veta mer eller vill bevaka kommande information.
 

Unwind av Neal Shusterman (film)

A Monster Calls av Patrick Ness (film)

Illuminae av Amie Kaufman & Jay Kristoff (film)

We Were Liars av E. Lockhart (film)

Shadowhunters (TV-serie) baserad på Cassandra Clares bokserie The Mortal Instruments som också filmatiserats som The Mortal Instruments: Stad av skuggor (film)

The Magicians av Lev Grossman (serie)

The Fifth Wave av Rick Yancy (film)

Twilight av Stephanie Meyer (film)

Outlander av Diana Gabaldon (TV-serie)

Eleanor & Park av Rainbow Rowell (film)

The Sky is Everywhere av Jandy Nelson (film)

 

//Emma & Kirsi


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma & Kirsi

Vi arbetar som bibliotekarier på Bessemerskolans gymnasiebibliotek. Kärleken till läsning är vår gemensamma plattform men annars är vi väldigt olika och läser helst olika genres. Kirsi gillar skräck, mysterier, science fiction och paranormal. Emma gillar romance, relationsromaner, fantasy och YA. Vi vill dela med oss av all bra litteratur vi läser, till varandra och till er! Bloggen är ett sätt för oss att arbeta läsfrämjande.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela